
Semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre MAIA și Corpul Păcii

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Corpul Păcii, agenție a Guvernului Statelor Unite ale Americii, au încheiat, astăzi, un Memorandum de Înțelegere. Documentul semnat de către ministrul MAIA Viorel GHERCIU și directoarea de țară a Corpului Păcii Susan MARTIN va consolida cooperarea între părți în scopul elaborării, promovării, implementării și susținerii proiectelor și activităților în domeniul dezvoltării comunitare și organizaționale.
„Ne dorim ca acest Memorandum să contribuie la dezvoltarea durabilă a localităților rurale și a serviciilor comunitare. Prin eforturi conjugate și consolidarea capacităților de cooperare, cu ajutorul serviciului voluntarilor americani, comunitățile vor aborda problemele și necesitățile locale, precum și vor beneficia de sprijin pentru scrierea propunerilor de proiecte. Sperăm ca, atât autoritățile publice locale, cât și Grupurile de Acțiune Locală să-și îmbunătățească capacitățile de identificare a potențialelor surse de finanțare și să reușească să dezvolte turismul rural, afacerile locale, serviciile publice și să promoveze patrimoniul cultural”, a declarat ministrul Viorel GHERCIU.
În cadrul evenimentului, Susan MARTIN a declarat că, până în prezent, în localitățile țării noastre s-au implicat peste 1500 de voluntari din SUA, în implementarea proiectelor comunitare de îmbunătățire a condițiilor locale prin dezvoltarea abilităților tinerilor în IT și leadership, de renovare a bibliotecilor locale și de promovare a modului de viață activ, prin intermediul centrelor de fitness. Actualmente, Corpul Păcii implementează în Republica Moldova trei programe: Predarea Limbii Engleze, Educație pentru Sănătate și Dezvoltare Comunitară și Organizațională
Notă: Corpul Păcii este o agenţie independentă a Guvernului Statelor Unite, fondată de John. F. Kennedy în 1961. Misiunea sa este de a promova pacea şi prietenia internaţională prin serviciul Voluntarilor Americani peste hotare. Până în prezent, aproximativ 230.000 de americani au participat în proiectele Corpului Păcii din 141 ţări. În anul 1993 Guvernul Republicii Moldova a invitat voluntari ai Corpului Păcii din Statele Unite în Moldova. Scopul primar al Corpului Păcii era de a ajuta la dezvoltarea capacităţii de predare a limbii engleze de către pedagogii moldoveni în cadrul structurii educaţionale existente. Mai târziu, Corpul Păcii a adăugat programe în domeniul dezvoltării comunitare şi organizaţionale (COD), dezvoltării antreprenoriatului mic şi educaţiei pentru sănătate.
Comentarii ()