
MAMA NATURĂ: Consumul de hrean creşte pofta de mâncare

Pentru creşterea poftei de mâncare, fitoterapia recomandă o lingură de hrean ras amestecat cu miere de albine, luată dimineaţa, timp de o lună de zile, cu pauză de două luni, notează MESAJ.MD cu referire la surse de specialitate.
De asemenea, din hrean ras amestecat cu miere, lămâie şi ceapă se obţine o excelentă pastă care combate viermii intestinali.
În caz de bronşită acută şi cronică, se poate prepara macerat din 15-30 g hrean ras la 1 l de apă; se fierbe 5 minute, după care se macerează 12 ore; se consumă 2 ceşti/zi, între mesele principale.
Un alt remediu din hrean recomandat în fitoterapie este cu rădăcini tăiate în felii şi aşezate, în straturi subţiri, pe o plasă suspendată, deasupra unei farfurii, straturile acoperindu-se cu zahăr. Siropul scurs se foloseşte în doze de 1-2 linguri pe zi, pentru copii anemici, limfatici, fără poftă de mâncare.
Hreanul nu se consumă în exces, deoarece irită rinichii şi mucoasa gastro-intestinală.
Comentarii ()