
ANTICOVID: Sute de persoane s-au vaccinat la maratonul de la Căuşeni

Circa şapte sute de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în cadrul maratonului de vaccinare care a avut loc în acest sfârşit de săptămână, în raionul Căușeni, anunţă MESAJ.MD.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, din 673 de persoane - 195 au fost imunizate cu prima doză și 478 persoane au fost imunizate cu a doua doză, fiind vorba de persoanele care au fost vaccinate cu prima doză în cadrul maratonului care a avut loc la Căușeni pe 24 iulie.
„Cei care au ales să își protejeze sănătatea și să prevină riscurile grave asociate cu infecția COVID-19, li s-a pus la dispoziție vaccinurile împotriva COVID-19 - Pfizer BioNTech, Johnson & Johnson, Astra Zeneca, Sinovac și Sinopharm”, indică sursa citată.
Maratonul de vaccinare s-a desfășurat la Centrul pentru Tineret şi Sport din oraşul Căuşeni și în Punctele de vaccinare a Centrelor de Sănătate Căușeni, Copanca, Căinari și Taraclia, fiind organizat de Centrul de Sănătate Publică Căușeni, Centrul de Sănătate Căușeni și Spitalul Raional „Ana și Alexandru”, cu suportul autorităților publice locale.
Maratoane de acest fel vor mai fi organizate, atât la Căuşeni, cât şi în alte localităţi din ţară.
Intensificarea campaniei de vaccinare este şi una din prevederile Hotărârii din 13 august a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).
Conform CNESP, conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor şi instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum şi facilitarea şi încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea şi controlul infecției, în scopul atingerii a unei rate de vaccinare în rândul angajaților de minim 70%.
În acelaşi timp, Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor dispune facilitarea organizării procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și se vor convoca cel puțin o dată la două săptămâni pentru a discuta rezultatele și provocările procesului de vaccinare, cu identificarea și implementarea acțiunilor necesare; vor stabili ca obiectiv o acoperire vaccinală de 70% a populației eligibile la nivelul fiecărui teritoriu administrativ.
Comentarii ()