
Republica Moldova este interesată să obțină acces la Marea Neagră

Reprezentanţii ţării noastre au participat la o reuniune internațională de nivel înalt cu genericul: „O viziune nouă pentru pescuitul și acvacultura durabilă în Marea Neagră și Mediterană”.
Scopul evenimentului a fost aprobarea Strategiei 2030 a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană a Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și de a discuta perspectivele dezvoltării durabile a pescuitului și acvaculturii, comunică MESAJ.md.
„Este o ocazie optimă de a lansa discuții și de a formula o viziune comună atât pentru Marea Neagră, cât și pentru Marea Mediterană. Țara noastră, manifestă interes sporit pentru a deveni membru activ în acest proces și este pregătită să își asume angajamentul politic în raport cu adoptarea noii Strategii pentru următorii zece ani, în domeniul pescuitului și acvaculturii” a spus în cadrul evenimentului, Tatiana Nistorică, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, subliniind importanța reuniunii pentru țara noastră.
Oficialul a reiterat că Republica Moldova este interesată să obțină acces la Marea Neagră, printr-un acord comun cu țările vecine. „Odată cu semnarea Declarației ministeriale de la Sofia, ne-am angajat să promovăm dialogul în vederea îmbunătățirii cooperării între administrațiile statelor în ceea ce privește stabilirea activităților de gestionare a sectorului piscicol din Marea Neagră”, a declarat Tatiana Nistorică.
Reuniune a marcat promovarea unui dialog despre modul de transpunere a viziunii Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană referitor la economia albastră, piscicultura și acvacultura durabilă,- sectoare care contribuie la siguranța alimentară și asigură ecologia bazinelor marine.
Comentarii ()