
STUDIU: Totul despre deşeurile electronice

Știați că cea mai mare parte a echipamentelor care sunt aruncate la gunoi sunt cele de mici dimensiuni, cum ar fi fierul de călcat, de exemplu?
Circa 37% din deșeurile electronice din 2020 au fost reprezentate de acest tip de echipamente, care au o durată de viață mult mai scurtă decât cele de dimensiuni mari.
Vânzătorii de echipamente electrice și electronice din Uniunea Europeană trebuie să le ofere clienților posibilitatea de a se debarasa de vechile lor aparate de uz casnic atunci când le vând o nouă versiune a aceluiași produs.
Totodată, începând cu 2021, companiile din UE trebuie să producă aparatele mai durabile și să furnizeze piese de schimb pentru acestea timp de până la 10 ani.
Specialiștii din domeniu spun că în țările în care nu există o legislație națională în materie de deșeuri electronice, acestea sunt tratate ca deșeuri generale, fiind fie depozitate pe teren, fie reciclate împreună cu alte deșeuri de metal sau plastic.
Partea descurajatoare este că doar 41 de țări produc statistici oficiale privind deșeurile electronice, iar soarta majorității deșeurilor este pur și simplu necunoscută!
Comentarii ()